Ananászos csirke

Ananászos csirke 1Hozzávalók:
• 1 közepes fej hagyma
• 60-70 dkg csirkemell
• 2 ananászkonzerv
• gyömbér
• tejföl
• liszt
• só, bors

Elkészítés:
A vékony karikákra vágott hagymát kevés olívaolajon megpároljuk, majd a kockákra vágott csirkemellet rátesszük. Fehéredésig kevergetjük, felöntjük két doboz ananászkonzerv levével, beleteszünk két evőkanálnyi tisztított, reszelt gyömbért, majd a húst puhára főzzük. Ha a hús megpuhult, ízlés szerinti mennyiségben ananászkockákat adunk hozzá. A főzőléből, két teáskanál lisztből habarást készítünk, egy kis pohár tejföllel elkeverjük, majd besűrítjük vele a mártást. Sóval, borssal ízesítjük, összeforraljuk. Köretként rizst kínálunk hozzá.
Ananászos csirke 2 Ananászos csirke 3

A bejegyzés kategóriája: Húsos ételek, Receptek
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.