Fény és hang – Hasznos programok ötödik rész

Ismét három számomra hasznos programot osztok meg Veletek.

A Sony Ericsson X10i-ben (és még jó pár Sony telefonban) nincs olyan opció a fényerő beállításánál a beállítások menüben hogy “Automatikus fényerő”, ennek ellenére van benne fényérzékelő és automata szabályzás, méghozzá az “Alkalmazásfelületek / Energiagazdálkodás” widget-el érhető el ez (gyári widget Android 2.3.3 rendszeren).
power control - energiagazdálkodás widget 1power control - energiagazdálkodás widget 3
A jobb szélső ikon a widgeten a fényerőért felelős, ez egy 3 állású kapcsoló, de csalóka módon csak 2 állást jelenít meg, ha valaki nem figyelmes könnyen átsiklik afelett, hogy van benne egy harmadik állapot is. Gyári beállításként automatikus fényerő van megadva annak ellenére, hogy ezt sehol sem mutatja, ezen kívül még két állás van egy 100%-os egy 8%-os (ezeket mutatja is a kis kék csík az alján az ikonnak). Szóval a két végállás közötti köztes állás (amik külön nem jelöl sehogy) az az automatikus állapota a widget-nek amely egy 37%-os állapotként jelenik meg a beállításoknál. Érdekes módon ha van olyan widgetünk ami tud automata fényérzékelést akkor megjelenik a widget ikonon egy A betű, de abban az esetben nincs automata fényérzékelés (valószínűleg a Sony nem az alap Android rendszert hanem saját appot használ ennek beállítására).
power control - energiagazdálkodás widget 2

A második már a Google Play-ről van, Brightness Level a neve. Egy nagyon kicsi program, nincs szüksége különösebb jogosultságokra sem (csak rendszer) és nem eszi a ramot sem. Funkcióját tekintve widget és 6 beállítási lehetőséget kínál fel (5 darab %-os és egy automata beállítást, lásd alább a képet). Hasznos ha nem csak a gyári 3 lehetőséget akarod használni (8%, 37%-Auto, 100%) és nem akarsz mindig a menüben matatni, hogy állítás a fényerőn.
brightness 1 brightness 2
Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.curvefish.widgets.brightnesslevel&feature=search_result

A harmadik is a GP-ről van és Silent Sleep a neve. Lényegében egy program amivel időzíteni lehet a némítást megadva a némítás kezdeti és vége időpontját valamint meg lehet adni, hogy mely napokon lépjen életbe a beállítás és hogy teljesen néma legyen-e vagy rezegjen is. Többet magáról a programról nem is nagyon tudok írni, célszoftver teszi a dolgát. Számomra egy fontos oka van a használatának, mégpedig az, hogy ha olyan esemény van beállítva a naptárban ami egész napos akkor éjfélkor mindig jelez (ha pedig kiveszem a jelzést, akkor meg az előugró ablak sem jelenik meg ami szintén nem jó, mert nem értesülök az eseményről). Így ha előtte 5 perccel némít és utána 5 perccel pedig visszateszi a hangot a telefonra pont jó megoldást ad erre a problémára 🙂
Silent Sleep 1 Silent Sleep 2
Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.boom.silentsleep&feature=search_result

1 thought on “Fény és hang – Hasznos programok ötödik rész

  1. Visszajelzés: Sony Ericsson X10i automatikus fényerő beállítása | ArnoldWEBlog

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.