Körömpörkölt bográcsban

Körömpörkölt bográcsban 7Hozzávalók:
• 5 dkg disznózsír
• 4 nagy fej hagyma
• 6-8 fej fokhagyma
• 5 kg disznóköröm
• pirospaprika
• paprika
• paradicsom
• cseresznyepaprika
• só, bors

Elkészítés:
A bográcsban megolvasztjuk a zsírt, a kockákra vágott hagymát üvegesre pároljuk rajta, majd az apróra vágott fokhagymát is hozzáadjuk, néhány gyors mozdulattal átforgatjuk, vigyázva, hogy meg ne égjen. Rátesszük a tisztított, összedarabolt disznókörmöt, néhányszor átkevergetjük, majd megszórjuk pirospaprikával. Elkeverjük, felöntjük 2 liter vízzel, paprikát, paradicsomot (esetleg cseresznyepaprikát) adunk hozzá, lefedjük, majd puhára főzzük benne a körmöt. Az esetlegesen elforrt vizet időközben pótolhatjuk. Sóval, borssal ízesítjük mielőtt elkészülne, majd összeforraljuk. Akkor jó, ha a hús puhára fő, és ragacsos szaftja lesz, ehhez néhány óra szükséges.
Körömpörkölt bográcsban 1 Körömpörkölt bográcsban 2 Körömpörkölt bográcsban 3
Körömpörkölt bográcsban 4 Körömpörkölt bográcsban 5 Körömpörkölt bográcsban 6

A bejegyzés kategóriája: Húsos ételek, Receptek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.