Internet Explorer beállításokból eltűnt a Kapcsolatok fül (Windows XP esetén)

Nemrég fedeztem fel, hogy az AnyConnect szoftver szereti eltüntetni az Internet Explorerben a Kapcsolatok fület. Ez azért gond, mert ha van beállítva proxy vagy PAC file, akkor azt csak reistryből lehet kikapcsolni ennek hiányában.

Először is leírom, hogy hogyan lehet ismét láthatóvá tenni a Kapcsolatok fület, majd azt, hogyan lehet registryből beállítani a proxyt vagy a PAC filet.

Első lépés, hogy a Start menüből a Futtatás-nál indítunk egy CMD-t és beírjuk, hogy regedit, majd enter! Itt ki kell választani következő menüpontot:

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel

Meg kell keresni a következő bejegyzéseket:
ConnectionsTab és a Connwiz Admin Lock-ot. Az első a Kapcsolatok fület rejti el ha 1-es az értéke, a második pedig a Helyi hálózati beállításokat rejti el ha 1-es az értéke.
internet_explorer_kapcsolatok_ful_eltunt_registry
Ezért mindkét értéket 0-ra kell állítani. Lehet, olyan is, hogy a Connwiz Admin Lock nincs a listában. Ha a Helyi hálózati beállítások megjelenik enélkül is, akkor nem kell hozzáadni kézzel.

Ha nem akarjuk láthatóvá tenni a fület, vagy pont az elrejtése volt a célunk, akkor a registryből is át tudjuk írni a PAC fájlt vagy a proxy szervert a következő helyen:

“HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings”

Itt az AutoConfigURL-nél kell megadni a PAC file elérési útját ha PAC fájlt használunk.
Ha közvetlen IP elérésű proxy szerverünk van, a ProxyEnable értékét 1-re kell állítani, a ProxyServer értékét pedig a proxy szerver címére.
internet_explorer_kapcsolatok_ful_eltunt_registry2