Csülök pékné módra

Csülök pékné módraHozzávalók:
• 1 nagyobb csülök (1,5-1,8 kg)
• 2 kg burgonya
• 5 db közepes vöröshagyma
• 5 gerezd fokhagyma
• 1 kk egész bors
• só
• 2 babérlevél
• őrölt bors
• majoranna
• pirospaprika

Elkészítése:
A csülköt megmossuk, az esetleges szőrszálakat letisztítjuk róla, majd egy jó nagy fazékban feltesszük főni annyi vízben, amennyi bőven ellepi. A főzővízhez adjuk az egész borsot, a babérlevelet, az egyik megtisztított vöröshagymát , a fokhagymákat, majd megsózzuk.  Nagy lángra tesszük, majd mikor elkezd forrni, levesszük alatta a lángot. Két és fél órát főzzük. A sütőtálba karikákra vágott burgonyát és hagymát rétegezünk, a rétegeket sózzuk, borsozzuk, majorannával megszórjuk. 1 ek zsírt olvasztunk, abban egy csapott teáskanál pirospaprikát elkeverünk, majd ezzel is meglocsoljuk a burgonyakarikákat. A tetejére a csülök kerül, lefedjük, és újabb egy órát pároljuk, de már a sütőben, közepes hőmérsékleten. Az egy óra leteltével levesszük róla a fedőt, és pirosra sütjük a tetejét.
Csülök pékné módra 1 Csülök pékné módra 2

A bejegyzés kategóriája: Húsos ételek, Receptek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.